Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Domaća torta sa kremom

Domaća torta sa kremom

Maria PetrovaMaria Petrova
Početnik
9141
Domaća torta sa kremom
Fotografije: Maria Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Svi budu za stolom na vreme kada ih u frižideru čeka domaća torta sa kremom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • vanila - 1 kom.
  • šećer - 1.5 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • gazirana voda - 500 ml
  • brašno - 2.5 šolje
  • kakao
  • jaja - 8 kom.
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 10 kašika
  • vanila - 1 kom.
  • žumanac - 4 kom.
  • brašno - 4 kašike sa vrhom
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti 8 jaja, šećer i vanilu. U dobijenu smesu dodati brašno sa praškom za pecivo i pola gazirane vode.

Smesu podeliti u tri jednake posudice, u jednu dodati kakao za braon koru, a druge dve smese ostaju žute. Kore peći jednu po jednu u plehu, koji je prethodno namazan maslacem i prektiven brašnom.

Krem pripremiti na sledeći način: u šerpu staviti 900 ml svežeg mleka, šećer i vanilu, da provri.

Nakon toga polako dodati prethodno umućena žumanca sa brašnom i 100 ml mleka, uz neprekidno mešanje. Na kraju staviti maslac. Ostaviti krem da se ohladi.

Kore ređati po sledećem redu: žuta-braon-žuta, a svaku koru preliti gaziranom vodom i kremom.

Po želji tortu možete posuti narendanom čokoladom ili orasima, ili bilo kojom drugom vrstom mrvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: