Ćufte od leblebija

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Ćufte od leblebija
Fotografije: N.Akifova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Aromatične ćuftice od leblebija, koje možemo servirati sa sosom od belog luka ili salatom. Još jedan neodoljiv vegerarijanski predlog"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 500 g, suva
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • so - 1 supena kašika
  • bbier - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • korijander - 1 prstohvat
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 3 supene kašike, kukuruzno ili od leblebija
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo leblebije u toplu vodu, poklopimo i ostavljamo 12 sati. Ocedimo i ispasiramo.

Pasipamo očišćen luk i beli luk. U dubokoj posudi pomešamo leblebije, povrće, jaja, brašno i začine, dobro mesimo.

Oblikujemo ćufte i pržimo u ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Možemo ih staviti u kalup za mafine, ali prethodno ih potopimo u ulje i pečemo u rerni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: