Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena rolat-pita sa ratlukom

Prelivena rolat-pita sa ratlukom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Prelivena rolat-pita sa ratlukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Dok je ne probate, nećemo vas pustiti da ustanete od stola. Nakon toga sami nečete želeti da ustanete"

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 paket
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ratluk - 3 male kutije
  • za preliv
  • voda - 3 i 1/2 šolje
  • šećer - 2 i 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema preliv. Ostavljamo da se ohladi.

Sastojci za nadev se mute mikserom dok se ne dobije homogena smesa.

Uzimaju se dve kore, namažu se sa po 3 supene kašike od nadeva. Četkom se rasporedi po celoj kori.

Poređa se ratluk na užoj strani i uvija u rolat. Rolati se ređaju u namazan pleh.

Peče se na 170 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Seče se i topla preliva hladnim prelivom.

Lepo je da odstoji da upije preliv.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: