Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Tabule»Arapska salata Tabule

Arapska salata Tabule

Maria BejenarMaria Bejenar
Početnik
22
Arapska salata Tabule
Fotografije: Hubena Slavova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Hladna arapska salata, koja donosi mnogo svežine na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 50 - 100 g
  • paradajz - 300 g
  • peršun - 4 vezice
  • limun - sok od jednog limuna
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen (može i struk mladog belog luka)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Količina bulgura zavisi od toga da li želite dijetalnu varijantu salate ili hranljivu varijantu.

Potopiti bulgur u 300 ml tople vode, koja nije vruća. Vodu dodavati u malim količinama, uz mešanje. Nakon svakog dodavanja vode, staviti poklopac nekoliko minuta i posle ponovo doliti vode, dok bulgur ne omekša, pa prestati sa nalivanjem vode. Staviti poklopac, da se ispod njega stvori para.

U posudi za salatu sjedniti maslinovo ulje, sok od limuna i so po ukusu.

Usitniti peršun i dodati u preliv, uz mešanje.

Sitno naseći i paradajz (paradajz treba da bude zreo, ali tvrd). Dodati i bulgur i usitnjen beli luk. Dobro promešati i dodati sirovo seme suncokreta, po želji.

Tabule treba da odstoji 1 sat u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: