Hrskav prženi patlidžan

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
75
1
175
01/06/2017
"Hrskav prženi plavi patlidžan - za dušu, za prijatelje i za meze"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano16 148
  • Pregledi tokom meseca221
  • Pregledi tokom sedmice35
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oprati i naseći na kolutove. Svaki pažljivo posoliti, da ne bi bili mnogo slani. Tavu nagnuti i ostaviti je tako, da iz patlidžana isteče gorka voda. Posle kolutove osušiti salvetom.

Svaki kolut namazati brašnom i natapkati viljuškom.

Zagrejati ulje na tiganju i pržiti kolutove dok ne dobiju zlatnu boju. Ringla treba da bude jaja, jer, ukoliko je temperatura slaba, patlidžan će upiti mnogo ulja i biće mnogo mastan.

Gotov patlidžan stavljati na ubrus.

Servirati uz mirođiju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar