Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od pirinča i tikvica

Musaka od pirinča i tikvica

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Musaka od pirinča i tikvica
Fotografije: Diana Kostova
5 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prolećna vegetarijanska musaka sa tikvicama - servirajte sa kiselim mlekom i jedite sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg (5 - 6 komada)
  • paradajz - 150 g (2 - 3 komada)
  • pirinač - 100 g (1/2 šolje)
  • ulje - 100 - 120 ml (2/3 šolje)
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 3 komada
  • peršun - 1 veza
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice, isecite na krugove, posolite ih i ocedite 10 minuta i ispržite u delu ugrejanog ulja.

U preostaloj masnoći izdinstajte 5-10 minuta rendani paradajz. Dodajte pirinač sa alevom paprikom, sipajte 1 šolju vode i posolite po ukusu.

Ostavite da vri, dok pirinač ne upije vodu, nakon toga pomešajte sa sitno iseckanim peršunom.

U pelh poređajte redom tikvice i pirinač, prelijte umućenim jajetom sa svežim mlekom i stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: