Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Mnogo mekani uštipci

Mnogo mekani uštipci

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Mnogo mekani uštipci
Fotografije: Stoyanka Rusenova
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"I topli, i slani su ukusni - neodoljivi i najmekši uštipci na svetu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 400 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • so - 1 ravna kašičica
  • sir - 130 g
  • kačkavalj - 130 g
  • šunka - 130 g
  • kečap - 3 supene kašike
  • origano - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zajedno se, krupnije izrendaju sir, kačkavalj i šunka.

Prosejte brašno i pomešajte sa praškom za pecivo, dodajte so, umućeno jaje, kiselo mleko, kečap, origano i pomešane sir, kačkavalj i šunku. Zamesite srednje tvrdo homogeno testo.

Preko radne površine, posute brašnom, razvucite koru debljine 0.5 mm i isecite oblike po vašoj želji. Ostavite da odstoji 10 minuta i za to vreme ugrejte ulje na tihoj vatri (mnogo je važno da se prže na tihoj vatri).

Stavite nekoliko komada u ugrejanu mast i pržite dok ne dobiju lepu braon boju sa obe strane.

Gotove uštipke poređajte preko ubrusa, da upije višak masnoće. Servirajte ih tople, ali su neodoljivog ukusa i kad se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: