Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurka
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurka

Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurka

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
766
515
Mirisna kaša od livadskih pečuraka - vilina pečurka
Fotografije: Anonimen
1 / 2
06/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Ko ide da traži pečurke - poješće ukusnu kašu od vilinih pečuraka"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g, sirovih, viline pečurke
  • brašno - 5 kašika
  • biber - nekoliko zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • voda - 600 ml
  • so
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Viline pečurke (Marasmius oreades) očistite, skinite im drške. Kuvajte ih oko pola sata u slanoj vodi u koju ste dodali biber i lovorov list.

Brašno rastvorite sa malo vode u kašu, a šerpu sa pečurkama skinite sa vatre. Dodajte kašu od brašna u pečurke uz mešanje, a zatim vratite sve na vatru da se kuva na tihoj vatri. Kada proključa i zgusne se, skinite čorbu.

Mešajte smesu celo vreme. Na kraju dodajte kašiku maslaca, sve promešajte i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: