Način pripreme
Očistite pile i premažite ga kašikom maslinovog ulja, biberom i alevom paprikom. Dobro ga utrljajte sa svih strana. Napravite nadev. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i na njemu ispržite slaninu iseckanu na sitne kockice do zlatne boje.
Očistite i naseckajte dve vrste crnog luka, beli luk i crvenu papriku. Dodajte ih u tiganj kod slanine i pržite dok povrće ne omekša. Iscedite kuvani pasulj iz konzerve i dodajte ga u tiganj. Posolite i začinite biberom i majčinom dušicom. Pržite oko minut i skinite sa vatre.
Okrenite pije sa vratom na dole, stavite nadev u otvor i dobro ga napunite. Dobro operite limun četkom i toplom vodom. Nožem napravite nekoliko uboda po kori limuna i njime zatvorite otvor na piletu, kako nadev ne bi ispadao.
U pleh sipajte vino i bujon, postavite pile i pokrijte pleh aluminijumskom folijom. Ako vam preostane nadeva, stavite ga u pleh.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh. Pile pecite oko sat, nakon čega izvadite pleh, skinite foliju i vratite pile da se zapeče još 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Poslužite pile nasečeno na porcije sa delom nadeva.