Aromatični svinjski file u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
270
28/06/2017
"I sa slike uspevamo da osetimo aromu koja budi apetit... Obavezno da se jede u dobrom društvu sa čašom vina "
Priprema30 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno115 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35 782
  • Pregledi tokom meseca588
  • Pregledi tokom sedmice88
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite meso. Premažite ga dobro senfom. Promešajte sve namirnice i meso uvaljajte u njih. Ugrejte maslac u tiganju i meso zapecite po minut sa svake strane.

Prebacite meso u pleh i pokrijte ga folijom za pečenje. Pecite ga oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga smanjite na 180.

Izvadite meso i premažie ga glazurom. Sipajte pivo i prethodno nasečeni krompir u pleh i ponovo stavite svinjski file sa folijom, pa sve zajedno pecite oko 40 minuta.

Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta. Izvadite meso i ostavite ga da odmori oko 10-15 minuta. Nasecite ga na kriške, prelijte ga sosom od pečenja i poslužite sa krompirom, koji po želji pospite bugarskim lukom ili drugim začinom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar