Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa roštilja

Pileće šnicle sa roštilja

MarianeMariane
Džedaj
14947
Pileće šnicle sa roštilja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Probajte naš predlog za pileće šnicle sa roštilja i posle podelite sa nama koliko ste prsta polizali! Mi ih poližemo sve!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 800 g
  • limun - 2 kom.
  • biber
  • bosiljak - suv
  • soja sos - 1 kašika svetlog
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kod pripreme pilećeg filea na roštilju, prvo treba da se istanje šnicle. Oštrim nožem napraviti horizontalan razrez na fileu, tako da se dobije jedna velika ili dve manje šnicle.

Svaki file obilno preliti sokom od limuna, posuti soja sosom i začiniti bosiljkom i drugim začinom po izboru.

Meso ostaviti najmanje 30 minuta u frižideru, nakon čega ga obilno namazati maslinovim uljem i peći na prethodno zagrejanom roštilju, po 4-6 minuta sa svake strane. Važno je da se šnicla dobro zapeče i tek nakon toga se može okrenuti.

Mirisne pileće šnicle servirati sa garnirungom od sveže salate. Na isti način možete pripremiti i pileće šnicle od bataka na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: