Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Turski đevreci

Turski đevreci

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Turski đevreci1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Sada ćete probati da vidite da li je mit da su turski đevreci najukusniji"

Potrebni sastojci

  • za đevreke
  • brašno - 700 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • voda - 1 šolja
  • kvasac - 20 g, svež
  • susam - 1 šolja
  • za sirup
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u vodi i dodaje se šećer. U velikoj posudi se umute jaja i dodaje se brašno, mleko i masnoća.

Stavlja se i rastvoreni kvasac i zamesi se testo. Ostavlja se na sobnoj temperaturi 40-45 minuta.

Nakon što se premesi još jednom podeli se na lopte. Svaka lopta se razvuče tako da se dobije nešto kao tanak rolat.

On se uvije, a krajevi se slepe da se dobije đevrek. Gotovi đevreci se ostave sa strane nekoliko minuta.

Za to vreme se priprema sirup od vrele vode i šećera. On se drži na ringli dok se šećer ne istopi potpuno. Posle se sklanja i ostavlja da se ohladi.

Ohlađenim sirupom se polivaju svi đevreci, nakon čega se posipaju susamom. Ređaju se u podmazanu posudu za pečenje i peku se 20-25 minuta u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: