Turski đevreci

12/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4544
"Sada ćete probati da vidite da li je mit da su turski đevreci najukusniji "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano6 956
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u vodi i dodaje se šećer. U velikoj posudi se umute jaja i dodaje se brašno, mleko i masnoća.

Stavlja se i rastvoreni kvasac i zamesi se testo. Ostavlja se na sobnoj temperaturi 40-45 minuta.

Nakon što se premesi još jednom podeli se na lopte. Svaka lopta se razvuče tako da se dobije nešto kao tanak rolat.

On se uvije, a krajevi se slepe da se dobije đevrek. Gotovi đevreci se ostave sa strane nekoliko minuta.

Za to vreme se priprema sirup od vrele vode i šećera. On se drži na ringli dok se šećer ne istopi potpuno. Posle se sklanja i ostavlja da se ohladi.

Ohlađenim sirupom se polivaju svi đevreci, nakon čega se posipaju susamom. Ređaju se u podmazanu posudu za pečenje i peku se 20-25 minuta u umerenoj rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar