Raskošne korpice od mlevenog mesa

24/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6084
"Ukusno i šaljivo toplo predjelo s mlevenim mesom koje će naterati čak i pivo da se osmehne "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 220
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo mleveno meso: Rendamo 2-3 parčeta šunke, isečemo na veoma sitno dve pečurke i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo jaja, ulje, brašno i sitan sir. Umesimo sve veoma dobro.

Uzimamo jednokratne čaše za krem karamel i sa spoljašnje strane ih dobro oblepimo mlevenim mesom. Stavimo ih da se peku u posudi za pečenje na 200 stepeni dok ne bude polugotovo.

Za to vreme isečemo na sitno kisele krastavčiće, pečurke, salamu i šunku. Nakon što su korpice polugotove vadimo ih iz rerne, okrećemo čaše i stavljamo ih u njih da možemo da ih napunimo i da sačuvsju svoj oblik.

Nakon što smo ih okrenuli i napunili sastojcima iseckanim na sitno, posipamo sirom i kačkavaljem, stvljamo po prstohvat čubra i stavljamo u rernu da se dopeku.

Budu mnogo ukusni i bogodni su kako za predjelo tako i za glavno jelo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar