Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Raskošne korpice od mlevenog mesa

Raskošne korpice od mlevenog mesa

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Raskošne korpice od mlevenog mesa
Fotografije: Paulina Stoyanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusno i šaljivo toplo predjelo s mlevenim mesom koje će naterati čak i pivo da se osmehne"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • šunka - 70 g
  • jaja - 2 komada
  • pečurke - 2 komada
  • salama - 60 g
  • sitan sir - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • Za punjenje
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • pečurke - 6 komada
  • kačkavalj - 8 kriški
  • sir - za posipanje
  • salama - 50 g
  • šunka - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo mleveno meso: Rendamo 2-3 parčeta šunke, isečemo na veoma sitno dve pečurke i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo jaja, ulje, brašno i sitan sir. Umesimo sve veoma dobro.

Uzimamo jednokratne čaše za krem karamel i sa spoljašnje strane ih dobro oblepimo mlevenim mesom. Stavimo ih da se peku u posudi za pečenje na 200 stepeni dok ne bude polugotovo.

Za to vreme isečemo na sitno kisele krastavčiće, pečurke, salamu i šunku. Nakon što su korpice polugotove vadimo ih iz rerne, okrećemo čaše i stavljamo ih u njih da možemo da ih napunimo i da sačuvsju svoj oblik.

Nakon što smo ih okrenuli i napunili sastojcima iseckanim na sitno, posipamo sirom i kačkavaljem, stvljamo po prstohvat čubra i stavljamo u rernu da se dopeku.

Budu mnogo ukusni i bogodni su kako za predjelo tako i za glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: