Hrskave kiflice sa kačkavaljem

17/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ne meožete da odolite slanim kiflicama? Više ne možete!"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano527
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte jaje i kiselo mleko sa sodom i sirćetom, uljem, narendanim kačkavaljem, kvascem i šećerom.

Sve namirnice promešajte, dodajte brašno i umesite meko, elastično testo. Brašno stavljajte malo po malo, jer su brašna različita i biće vam potrebna različita količina. Ako preterate sa brašnom, testo će biti tvrdo, a nakon toga i kiflice.

Kada ste umesili testo, ostavite ga na sobnoj temperaturi da naraste. Gotovo je kada poveća zapreminu 3 puta. Uzmite naraslo testo i na nauljenoj radnoj površini ga razvucite u krug.

Nasecite ga na komade, slično pici. Na kraj svakog komada stavite mali komad kačkavalja za nadev.

Umotajte rolat, tako što počnete od šire strane, gde je kačkavalj. Poređajte kiflice u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.

Ostavite kiflice da narastu još jednom. Kada se naduju, pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili do prijatne boje.

Kiflice su neverovatno hrskave spolja, meke iznutra i sa laganim ukusom starih peciva iz prošlih vremena.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar