Način pripreme
Prosejte brašno. U polovini toplog mleka rastvorite kvasac sa šećerom i malo brašna. Ostavite da se kvasac aktivira. Umutite jaje sa kiselim mlekom i ostalim namirnicama. Umesite lepo, glatko testo i ostavite ga na toplom da naraste, pokriveno krpom.
Podelite testo na 3 lopte, po 275 g i jednu od 310 g. Od tri lopte razvucite 3 okrugle kore, premažite 2 uljem i poređajte jednu preko druge. Poslednju ne premazujte.
Nasecite kore na 8 delova, a svaki trougao rasecite po sredini, provucite vrh odozgo na gore kroz prorez kako biste dobili list. U tepsiju, prekrivenu papirom za pečenje, poređajte listove, tako što oštre krajeve podvijete ispod.
Od lopte za centar odvojite mali deo, od koga ćete napraviti rešetku, rolerom za testo. Po želji možete da dodate pužiće za bolji izgled pogače, od male kore, premazane uljem i umotane u rolat, koji zatim nasečete da dobijete male pužiće.
Ostavite pogaču da naraste na toplom, premažite je umućenim žumancem, pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.