Način pripreme
U posudu sipajte vodu, šećer, kvasac i nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira kvasac.
Sipajte polovinu brašna, dodajte ulje, so i aktivirani kvasac i dobro promešajte.
Postepeno dodajte preostalo brašno i kada postane teško za mešanje, počnite sa mešenjem.
Postoji razlika od brašna do brašna i možda će biti potrebno da dodate malo više ili da vam bude previše brašna od naznačene količine u receptu.
Mesite testo dok ne prestane da se lepi po rukama i dok ne postane mekano kao resica uveta. Ostavite ga da naraste dobro i kada ga izvadite, podelite ga na 2 dela.
Napavite hlebove. Nauljite pleh i stavite u njega papir za pečenje, pa stavite hlebove. Ostavite ih da ponovo narastu, pospite ih brašnom i napravite nekoliko razreza odozgo, da se dobro ispeku.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, a u uglu rerne stavite posudu sa vodom, koja će isparavati i na taj način će kora hleba biti hrskavija.
Pecite dok hleb ne porumeni. Nemojte umotavati krpom hleb nakon vađenja iz rerne.
Prijatno!