Kačamak sa sirom

30/06/2017
"Sevda je pokušala da nas izazove sa ovim klasičnim predlogom iz bugarske kuhinje, i da znate uspela je "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 606
  • Pregledi tokom meseca106
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac u odgovarajućoj posudi. U maslac stavljamo 2 kašičica aleve paprike i stavljamo da provri jednu sekundu.

U duboku šerpu stavljamo 2.2 litre vode da provri. Posolimo i posipamo palentu, neprestano i intenzivno mešajući. Treba da se dobije pire, ali da može da se razliva. Skidamo sa vatre i mešamo još 2-3 minuta.

Na dno pleha stavljamo malo maslaca i sipamo pola kačamaka.

Ređamo sir u tankim kriškama, sipamo pola na toplog maslaca i prekrivamo drugom polovinom kačamaka. Posipamo mrvljenim sirom.

Prelivamo kačkavalj odozgo maslacem i stavljamo da se zapeče 5-6 minuta, da sir bude hrskva.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar