Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarmice od kupusa

Posne sarmice od kupusa

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Posne sarmice od kupusa3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Ovo je drugi osnovni razlog da stavite kupus da se kiseli Svinjetina sa kiselim kupusom je prvi"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica, kiseli
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 70 ml
  • biber
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sitno luk i pomešajte sve sastojke, bez listova kupusa. U svaku lisku stavljajte po 1 kašičicu od smese i uvijte sarmice.

Od ove količine se dobija oko 20-30 komada sarmi.

Poređajte ih u šerpu, u koju ste prethodno stavili nekoliko listova kupusa. Prelijte sa 2 šolje vode i pritisnite okrenutim tanjirom.

Ostavite ih da se kuvaju na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: