Seosko jelo sa patlidžanom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
469
373
Seosko jelo sa patlidžanom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
10/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Obavezno kriške mekog seoskog hleba, kojima ćete umakati u ovu đakoniju"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • tikvice - 3 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • mladi luk - 1 veza
  • paprika - 2 - 3 komada, crvene
  • paradajz - 3 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i patlidžane ispecite, oljuštite i naseckajte na srednje velike komade.

Crni i mladi luk naseckajte na krupno, a tikvice, šargarepu i paradjz narendajte na krupno.

U šerpi upržite crni luk. U njega dodajte šargarepu i upržite je oko 2 minuta.

Nakon toga dodajte tikvice i mladi luk, a nakon 2 minuta paradajz, paprike i plavi patlidžan.

Ostavite jelo da se krčka. Na kraju posolite i servirajte sa sitno naseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: