Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Torta Eksplozija od jagoda

Torta Eksplozija od jagoda

Torta Eksplozija od jagoda
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
2 / 7
14/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Dozvolite ovoj slatkoj lepoti da eksplodira u vašim ustima"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 250 g
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • rum - 1 ampula, esencija
  • kakao - 3 kašike
  • kora pomorandže - 9 g (rendana)
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 200 g
  • brašno - 6 kašika (ravne)
  • rum - 1 ampula, esencija
  • kora limuna - 9 g (rendani)
  • maslac - 200 g
  • iagode - 300 g, iseckane
  • med - 1 kašika
  • za dekoraciju
  • jagode
  • keks - 5 - 6 komada, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutite jaja sa šećerom, dodajte rum i kasnije kore od pomorandže.

Dodajte brašno promešano sa praškom za pecivo i mutite mikserom. Stavite kakao i lagano promešajte drvenom kašikom.

Pecite koru na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Za krem, umutite polovinu mleka sa 2 jaja i brašnom u kašu. Šećer, rum, med i koru limuna sa preostalim mlekom prokuvajte i dodajte smesu sa jajima, uz neprestano mešanje. Nakon skidanja sa vatre, u gotov krem, dodajte maslac i promešajte dok se smesa ne ujednači.

Koru presecite na dve. Postavite koru na poslužavnik. Krem podelite na 2 dela. Jedan deo stavite na koru, a preko stavite polovinu naseckanih jagoda. Stavite drugu koru.

Preostali krem i preostale jagode promešajte i sipajte smesu preko kore. Poravnajte špatulom. Po periferiji tortu pospite mlevenim keksom i iscrtajte komade za sečenje.

Poređajte jagode, a ako vam ostane keksa, pospite ga preko jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: