Patišpanj krem

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Patišpanj krem
Fotografije: Diana Kostova
2 / 3sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ovi kremići-mafini su toliko ukusni i mekani da su nam odmah postali omiljeni - zato ih delimo odmah"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 - 500 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 100 g
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravna
  • vanila - 1 ampula ekstrakta
  • braon šećer - za posipanje
  • voće - sitno, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 300 ml od svežeg mleka da se ugreje i pomešajte sa šećerom. Za to vreme umutite žumanca od jaja veoma dobro i dodajte brašno i hladno mleko zajedno sa vanilom.

Polako sipajte toplo mleko i neprestano mutite mikserom. Mešajte krem da se ohladi i dodajte prašak za pecivo. Porijte folijom i stavite u frižider da se ohladi potpuno.

Nakon toga umutite belanca na tvrd sneg i pažljivo pomešajte sa hladnom kremom. Sipajte patišpanj krem u namazanu vatrostalnu činiju.

Pospite braon šećerom i po želji sa malo sitnog voća i stavite u umereno ugrejanu rernu da se zapeče, dok se lepo ne karamelizuje odozgo. Servirajte patišpanj krem hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: