Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ćevap»Tas kebap sa vrganjima

Tas kebap sa vrganjima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Tas kebap sa vrganjima
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 4
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"E, za ovo jelo se kaže - pravi melem za dušu neodoljivog ukusa i arome"

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • vrganj - 250 g, sveže
  • crno vino - 1 šolja
  • luk - 1 komad, crni
  • paradajz - 1/2 tegle, sterilisan /od 320 ml/
  • paradajz pire - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • čubar - 1 struk, sušeni
  • kisela pavlaka - 4 kašike
  • biber
  • so
  • kiseli krastavčići - za garnir
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i krupno iseckajte, kao i beli luk. Pečurke očistite četkicom i isecite zajedno sa drškama.

Maslinovo ulje sipajte u odgovarajuću posudu u kojoj ćete propržiti luk i beli luk. Čim luk omekša, dodajte teletinu koju ste isekli na kockice. Promešajte.

Čim mesto rpomeni boju, dodajte čubar, biber i aromatične pečurke. Kada se prodinsta sve, sipajte šolju vina.

Čim tečnost ispari, dodajte paradajz pire. Neka se jelo krčka na tihoj vatri, promešajte i na kraju dodajte paradajz.

Posolite i pobiberite.

Meso stavite u sredinu šerpe i poklopite sa dubokom porcelanskim tanjirom ili činijom. Sipajte pavlaku na kraju tanjira. Poklopite šerpu i ostavite tas kebap na tihoj vatri oko 10 - 15 minuta.

Poslužite tas kebap sa garnirom od kiselih krastavčića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: