Jagnjeći but sa listovima vinove loze u đuvečari
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeći but sa listovima vinove loze u đuvečari

Jagnjeći but sa listovima vinove loze u đuvečari

Jagnjeći but sa listovima vinove loze u đuvečari
Fotografije: marcheva14
1 / 4
25/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
"Za savršenu jagnjetinu vam trebaju listovi od vinove loze i ... strpljenje Probajte ako ne verujete"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - oko 1.5 kg
  • mladi luk - 4 veze
  • peršun - 1 veza
  • nana - 1 veza, sveža
  • ulje - oko 5 - 6 supenih kašika
  • maslac - oko 30 - 40 g, rastopljen
  • listovi vinove loze - oko 2 veze svežih ili ukupno 40 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • voda
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • prilog
  • krompir - pečen u rerni
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckan luk se dinsta na umerenoj vatri dok ne omekša. Skida se sa vatre i dodaju iseckani listovi nane i peršuna, iseckani zajedno sa drškom.

Dodaje se so i biber po ukusu. Ostavlja se sa strane.

Meso se opere i osuši ubrusom. Posoli se i pobiberi.

Dno đuvečare se obloži delom listova od vinove loze, takođe i ivice. U sredinu se stavlja meso, obilno se posipa alevom paprikom i do njega se stavljaju zeleni začini i prekrivaju se sa još listova vinove loze.

Krajevi se uvijaju unutra ka mesu. Dodaje se još malo rastopljenog maslaca i malo vode. Poklopi se poklopcem i zapečati testom od brašna i vode.

Peče se na 180 stepeni oko 3 sata.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: