Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa papirkama i lukom

Pileće šnicle sa papirkama i lukom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileće šnicle sa papirkama i lukom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ne preporučuje se, nego je obavezno da se servira sa čašom belog vina"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 3 komada ( po želji raznobojne da lepše izgleda)
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 2 supene kašike
  • bujon - 200 ml, pileći
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pirinač - za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike, luk i beli luk. Isecite paprike na trakice, luk na tanke krugove, i beli luk sitno.

Istanjite pileći file, ispod folije ga lagano izlupate oklagijom ili nečim drugim. Pospite solju i biberom.

Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom i velikom tiganju. Izdinstajte pileće šnicle po 3-4 minuta sa svih strana. Izvadite ih i prekrijte folijom.

Izdinstajte iseckani luk, paprike i beli luk dok ne omekša, oko 15 minuta, mešajte. Dodajte pileće šnicle, sipajte bujon i poklopite. Dinstajte još 15 minuta.

Servirajte sa pirinčem ili prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: