Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci s garnirungom od tikvice s pirinčem

Pileći bataci s garnirungom od tikvice s pirinčem

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Pileći bataci s garnirungom od tikvice s pirinčem
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Kada kuvamo s ljubavlju sve nam ispada ukusnije od ukusnijeg"

Potrebni sastojci

  • za pile
  • pileći bataci - 3 komada, celi
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • soja sos - 2 kašike
  • med - 3 - 4 kašike, tečan
  • limun - sok od 1 limuna
  • voda - 50 ml (četvrtina šolje)
  • majčina dušica - 1 kašika, sveža, iseckana na sitno
  • za garnirung
  • pirinač - 200 g
  • tikvice - komad
  • mladi luk - 5 strukova
  • šaragrepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena, sveža
  • masline - 50 g, crne
  • biber
  • kurkuma
  • kari - 1 kašičica, ljuti
  • so
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • majčina dušica - 1 kašika
  • bujon - 550 ml, od povrća, domaći
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje pilećih bataka koji su prethodno oprani i osušeni na kuhinjskom ubrusu.

Namestimo multikuker na program prženje na 25 minuta.

Dodajemo maslinovo ulje i pileće batake, posipamo solju i biberom i ostavljamo jelo da se kuva. Nakon otprilike 5 minuta okrećemo batake, začinjavamo soja sosom i balsamiko sirćetom i mešamo.

Nakon još 5-6 minuta dodajemo sok do limuna i vodu i lagano mešamo. Oko 5-6 minuta pre nego što su bataci gotovi dodajemo majčinu dušicu i med i mešamo.

Priprema garnirunga:

Operemo povrće i oljuštimo tikvicu i šargarepu. Isečemo ih na kocke, a mladi luk - na sitno.

U odgovarajuću posudu dodajemo maslinovo ulje i dinstamo luk i šaragrepu. Dodajemo i pirinač, bujon od povrća, tikvicu, čenove belog luka i posolimo. Mešamo i ostavljamo deset minuta na tihoj vatri.

Zaustavljamo proces kuvanja i delimo u dve odvojene kaserole. U jednoj nastavljamo pripremu jednog garnirunga, a u drugoj - drugi garnirung.

U prvu dodajemo kurkumu i ostavljamo na slaboj ringli dok ne bude gotovo. U drugi garnirung dodajemo masline, isečene na šajbne, biber, ljuti kari i majčinu dušicu.

Sjedinjujemo jelo servirajući barake na svežem listu salate, garnirunge oblikujemo koristeći prsten.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: