Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pastrmka posuta bademom

Pastrmka posuta bademom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pastrmka posuta bademom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Čarobno kombinacija mirisa i ukusa - probajte i nećete se zasititi ove pastrmke"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada
  • maslac - 125 g, kravlji
  • bademi - 100 g, listići
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1 veza, svež
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke se očiste, operu i posipaju solju. Tako otavljamo da odstoje oko 30 minuta. Riba se ocedi iz vode, koju je pustila i osuši ubrusom. Svaka riba se uvalja u brašno.

U širokom tiganju se ugreva kravlji maslac - jedna puna supena kašika. Stavimo po dve ribe da se prže. Prže se 4.5 minuta sa obe strane, dok ne dobiju lepu boju. Za prženje sledeće dve ribe se dodaje još maslaca.

Kad se riba isprži, u tiganj se stavlja preostali kravlji maslac. Stavljaju se listići badema, dodaje se peršun, prethodno iseckan.

Prži se na kratko, da porumeni. Skida se sa vatre i iscedimo sok jednog limuna. Posolimo i pospemo prstohvatom bibera po ukusu.

Serviramo, tako što preko svake pastrmke rasporedimo bademe. Servira se topla. Ukrasite po želji.

U ovom slučaju kineski kupus i rendana šargarepa. Začinila sam solju, maslinovim uljem i sirćetom. A kao ekstra dodatak pohovane kriške luka, čeri paradajz, kriške limuna... a može i prosto nešto sveže i zeleno sa kuvanim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti