Način pripreme
U jednom delu toplog mleka aktivirajte kvasac sa šećerom i malo brašna. Prosejte brašno i umutite jaja sa preostalim mlekom. Zamesite meko testo i ostavte ga da nadođe. Izmrvite sir, isecite salamu na tanke krugove i rastopite maslac.
Kad testo nadođe, podelite ga na veliku i malu lopticu, od velike razvucite veliku, ali ne mnogo tanku koru, namažite maslacem i rasporedite sir.
Uvijte u rolat i isecite na rolnice, debljine onoliko koliko vam je visok pleh. Od manje kore na isti način, samo kad namažete maslacem pospite semenom maka, isecite na trakice i na nekoliko trakica poređajte krugove salame, uvijte u ružice.
Velike rolate sa sirom poređajte uz ivice pleha, a male do njih. Centar pogače oblikujte po vašem izboru, ja sam napravila jedan veliki rolat, preko kojeg sam stavila uvijen deo od dva fitilja.
Ostavite pogaču da nadođe, a nakon toga namažite umućenim žumancem i malo vode. Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.