Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Domaći hleb sa ljutim paprikama i mladim lukom

Domaći hleb sa ljutim paprikama i mladim lukom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Domaći hleb sa ljutim paprikama i mladim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Sa ovako ukusnim i pikantnim hlepčićima se nećete setiti za drugo jelo"

Potrebni sastojci

  • mineralna voda - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - 2 šolje
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • mladi luk - 1 veza
  • ljute paprike - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte vodu, maslinovo ulje, šećer, so i lepo promešajte. Prosejte brašno sa kvascem i postepeno sipajte u posudu, mešajte.

Zamesite testo, pokrijte krpom i stavite na tplo 30 minuta. Sitno iscite pera mladog luka, paprike očistite i isecite na tračice.

Polovinu zamesite sa testom i stavite da odstoji još 10 minuta. Prebacite preko bašnom posute radne površie i rasporedite a 3 lopte iste veličine.

Svak razvucite rukama u pravougaoni oblik. Palcem napravite male rupe. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje na toplom 15 minuta.

Na kraju ih namažite maslinovim uljem, pospite preostalim perima i tračicama paprika. Pečemo u plehu, obloženom papirom za pečenje. Rernu prethodno ugrevamo na 200 stepeni.

Hlepčiće pečemo dok ne budu gotovi, oko 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: