Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Plavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljem

Plavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljem

Plavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljem
Fotografije: Diana Kostova
7 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Osećate koliko će biti ukusno, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • plavi patlidžan - 2 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
  • topljeni sir - 240 g
  • kačkavalj - 150 g
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Plavi patlidžan očistiti i naseći na kolutiće. Ostaviti ga u posoljenoj vodi oko 15 minuta, da bi voda izvukla gorčinu. Oprati ga i osušiti. Marinirati maslinovim uljem.

Zagrejati gril tiganj i grilovati kolutiće plavog patlidžana. Paradajz oljuštiti i krupno narendati.

Na dno odgovarajuće tave staviti 2-3 kašike maslinovog ulja. Odozgo rasporediti narendan paradajz. Preko paradajza poređati red grilovanog plavog patlidžana.

Preko svakog kolutića plavog patlidžana staviti kolutić topljenog sira, a preko sira ponovo plavi patlidžan. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Izvaditi tavu iz rerne i obilno posuti plavi patlidžan narendanim kačkavaljem. Peći dok se kačkavalj ne zapeče. Gotovo jelo posuti pasiranim belim lukom i sitno naseckanom mirođijom. Jelo servirati toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: