Patlidžan sa mlevenim mesom i paradajz sosom

12/08/2017
"Letnji izazov, kojem niko ne može odoleti!"
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 179
  • Pregledi tokom meseca188
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dva dela po dužini i posolite. Ostavite i da odstoje 30 minuta i properite ih. Izvadite unutrašnjost i isecite je. Porpžite polovinu luka sa unutrašnjosti patlidžana i mleveno meso. Začinite čubrom i biberom.

Preostali deo luka se proprži sa belim lukom i dodajte se paradajz. Začini se bosiljkom, origanom /ili začinima po izboru/. Ostavite smesu da vri 10-ak minuta.

Poređajte patlidžane u odgovarajući pleh, pospite uljem i napunite nadevom od mlevenog mesa, nakon toga se preliva paradajz sosom.

Punjeni patlidžan se peče 30 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pospite kačkavaljem i isključite rernu. Ostavite ih unutra dok se ne rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar