Punjeni patlidžan iz rerne

15/08/2017
"Odmah zaboravljamo za dijetu, čim se govori o punjenom patlidžanu iz rerne!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 025
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 - 6 velikih
  • luk - 4 - 5 glavica
  • orasi - 1 šolja, samleveni
  • šunka - 150 - 200 g ili druga kobasica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so
  • biber
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • jaja - 2 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžane, odsecite im drške i podelite ih na dva dela. Izvadite unutrašnjost i dobijene čamčiće posolite i ostavite pod nagibom 20 minuta da se ocedi gorak sok.

Izvađenu unurašnjost stavite da se prži u ulju, zajedno sa iseckanim lukom i izrendanom šargarepom. Čim omekša, dodajte mlevene orahe, sitno iseckanu šunku, biber i sitno iseckan peršun.

Sa ovim nadevom napunite oceđene patlidžane. Poređajte ih u namazan pleh i stavite da se peku u umerenoj, prethodno ugrejanoj rerni 15-20 minuta.

Za to vreme propržite brašno sa maslacem u posudi na vatri i razredite svežim mlekom. Začinite začinima po izboru. Čim sos provri, skinite ga sa vatre i ostavite da se ohladi.

Čim se ohladi, stavite dva dobro umućena jajeta i prelijte patlidžane dobijenim sosom. Ostavite ih da se peku, dok ne dobiju lepu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar