Pečeno povrće iz rerne

22/08/2017
"Da li osećate miris pečenog povrća iz rerne? Ponekad pomislimo da tako miriše u gurmanskom Raju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 306
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno se patlidžan posoli i ocedi od gorkog soka, nakon toga se propere.

Svo povrće se opere, iseče na krupnije komade, krompir se prethodno oljušti, a luk se iseče na polumesece.

Sve se stavlja u pleh i obilno posipa začinima i izmrvljenim bujonom od povrća. U pleh se sipa oko 1 šolje vrele vode i obilno preliva maslinovim uljem.

Prodrma se i pokriva folijom. Stavlja se u prethodno ugrejanu rernu i peče se oko 30 minuta.

Nakon toga se skida folija i povrće iz rerne se peče dok ne dobije lepu boju. Gotovo povrće se pomeša sa iseckanom mirođijom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar