Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Posan letnji đuveč u rerni

Posan letnji đuveč u rerni

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Posan letnji đuveč u rerni
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 3
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Dodajte i krišku sira uz ovaj đuveč, da zadovoljstvo bude potpuno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • tikvice - 1 kom.
  • paprika - 1 kom. zelene
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 2 kom.
  • boranija - 150 g
  • kukuruz - 1 klip, skuvan
  • pečurke - 100 g
  • paradajz - 3 kom. većih
  • paradajz - 6 - 7 kom. manjih
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • so
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • začini - po nekoliko struka nane, peršuna, bosiljka i selena
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistiti boraniju, naseći je i kuvati u posoljenoj vodi nekoliko minuta. Krompir i tikvice oljuštiti i naseći na veće komade, luk na kockice, a šargarepu na kolutiće.

Pečurke očistiti četkom i naseći na kriške, a papriku na male komade. Paradajz oljuštiti i narendati, a sitniji paradajz koristiti ceo.

Od skuvanog kukuruza nožem iseći zrna. U dubokoj posudi na malo ulja dinstati luk, beli luk, šargarepu, krompir i tikvicu.

Naliti vodu, da prekrije povrće, dodati boraniju i kukuruz. Nakon što povrće malo omekša, dodati narendani paradajz, u koji je prethodno stavljen prstohvat soli i aleva paprika.

Brašno rastvoriti u malkoj vodi i dodati u đuveč. Posoliti i, ukoliko je potrebno, dodati još vode.

Jelo prebaciti u tavu. Odozgo poređati sitniji paradajz. Dodati sveže mleveni biber. Posuti naseckanim zelenim začinima. Staviti u rernu i peći oko sat vremena, ili dok jelo ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: