Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od tikvica sa peršunom

Ćuftice od tikvica sa peršunom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Ćuftice od tikvica sa peršunom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
23/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Ko nije probao ćuftice od peršuna, odmah treba da ispravi tu grešku Toliko su ukusne i lake, da će vam postati omiljene!"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 velika vezica ili 2 srednje
  • tikvica - 1 komad, srednja
  • mladi luk - 3 - 4 perca (samo zeleni deo)
  • jaja - 1 komad
  • prezle - oko 5 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • ulje
  • prezle - za pohovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se opere i neoljuštena se narenda u veliku posudu.

Ako je od tamnijih one nisu vodenaste i nije neophodno da se ocedi od vode. Luk i peršun sa drškama se iseku na veoma sitno, a beli luk se gnječi.

Dodaju se jaje, prazle, biber, so po ukusu i sve se zamesi.

Formiraju se pljosnate ćuftice i uvaljaju se u prezle. Prže se na srednjoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: