Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta Napoleon»Jednostavan kolač Napoleon

Jednostavan kolač Napoleon

Vanya StoichevaVanya Stoicheva
Pomoćnik kuvara
1751793
Jednostavan kolač Napoleon
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
23/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Recept za sreću Domaći kolač Napoleon za svakog i u svako vreme!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 kg
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • skrob - sa ukusom pavlake
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo se stavlja u pravougaoni pleh. Posebno se peku dve kore, koje su u pakovanju.

Za krem: Prvo se pravi skrob krem - mleko se skuva, stavlja se šećer. Lagano se stavlja skrob, prethodno rastvoren sa vodom u posebnoj posudici.

Jaja se odvoje na belanca i žumanca. Belanca se umute na mekan sneg. Žumanca se umute, da bi mogla lagano da se dodaju u krem od skroba.

Kad se skrob ohladi, u njega se dodaju žumanca i maslac i meša se žicom od miksera, ali rukom. Na kraju se dodaje i sneg od belanaca, pažljivo da ne spadne.

Krem treba da bude hladan, inače će promeniti konsistenciju lepog lisnatog testa.

Ređa se kora, krem, kora, krem, kora, krem tj. imamo četitri kore, zato što smo isekli na dva dela, već ispečene kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: