Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Lignje sa belim vinom

Lignje sa belim vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Lignje sa belim vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Odlična letnja kombinacija Živeli!"

Potrebni sastojci

  • lignje - 350 g, male
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • belo vino - 60 ml
  • so
  • biber - po ukusu
  • ljute paprike - 1 komad, mala, suva
  • maslinovo ulje - 25 ml + još malo za posipanje
  • paprike - 1 šaka malih (zelenih)
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte maslinovo ulje na tihoj vatri i na kratko dinstajte beli luk i suvu ljutu papriku (celu). Odmah sipajte polovinu vina i pojačajte vatru.

2. Stavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris.

3. Pecite sa obe strane dok ne dobiju malo boje i odmah sipajte drugu polovinu vina, malo soli i bibera. Radite brzo da ne zagori beli luk. Kuvajte 2-3 minuta.

4. U istom tiganju možete ispeći malo zelenih papričica i da ukrasite njima. Ukrasite parčetom limuna, koji po želji možete iscediti preko predjela. Posprskajte maslinovim uljem i servirajte.

Jedite dok su tople!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: