Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta Garaš po originalnom receptu

Torta Garaš po originalnom receptu

teodorateodora
Početnik
1223
Torta Garaš po originalnom receptu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
3 min.
Porcije
14
"Jedinstven predlog - torta Garaš po originalnom receptu!"

Potrebni sastojci

  • Garaš kore 4 komada
  • belanca - 160 g
  • šećer u prahu - 160 g
  • orasi - 180 g, samleveni i prosejani
  • brašno - 40 g
  • maslac - 40 g
  • fil Garaš
  • pavlaka - 400 g
  • šećer - 150 g
  • čokoladna kuvertira - 500 g
  • čokoladna glazura kao ogledalo
  • želatin - 12 g + 60 ml vode
  • voda - 75 ml za preliv
  • šećer - 15 g
  • glukoza - 150 g
  • crna čokolada - 150 g
  • kondenzovano mleko - 100 g, zaslađeno
  • za ukras
  • garaš fil - 200 g od ukupne količine
  • bademi - 150 g
  • zeleni badem - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Priprema kora:

a) pripremite teško testo od belanca na hladan način:

- pomešajte samleven i prosejane orahe sa prosejanim šećerom u prahu i belancima, kravljim maslacem (mekanim):

- mutite žicom dok ne pobeli (dok se na površini ne pojave sitni mehurići)

- dodajte prosejano brašno i mešajte dok se ne dobije homogena smesa - odstoji u zamrzivaču na 15 minuta dok se ne zgusne;

b) razvlačenje kora preko papira za pečenje uz pomoć obruča (svaka kora na posebnom obruči - 4 obruča) ravnamo prečnikom 2-3 mm:

v) pečemo u rerni na 180 stepeni dok ne dobje bež boju (da se ne lepi po prstima, ali da bude elastična);

g) vadimo, osvajamo koru nožem;

d) hladi se na papiru.

2. Priprema Garaš fila na hladan način:

a) rastopimo čokoladu na pari

b) pomešamo pavlaku i šećer u posudi - lagano mutimo, početak obrazovanja brazdi;

v) dodajemo lagano rastopljenu čokoladu, i mutimo, muti se do kraja, dok se ne dobiju dugotrajte brazde.

3. Premazivanje kora filom u opstoj osnovi, u obruč sa plastičnim papirom, prva kora je sa licem nagore, a preostale tri sa osnovom nagore - filuje se odozgo i sa strane.

4. Ostavlja se u frižideru dok se krem ne stegne, oko 20-30 minuta.

5. Pripremite bademe za ukras - poparite, oljuštite, operite i ispecite dok ne dobije zlatnobež boju.

6. Način pripreme glazure kao ogledalo:

7. Želatin se preliva sa 60 ml hladne vode i ostavlja se da nabubri.

8. U kaserolu se stavlja 75 ml vode, šećer i glukoza - stavlja se na vatru, kuva se dok se šećer ne rastopi.

9. Čokolada se rastopi na pari.

10. U suvu posudu se stavlja rastopljena i proceđena čokolada i pomeša se sa kondenzovanim mlekom, nakon toga se dodaje malo po malo i topao sirup - meša se dok se ne dobije homogena i glatka smesa.

11. Želatin se rastopi na pari - dodajemo ga u smesu, mešamo i procedimo.

12. Ohladimo do 35-32 stepena i prelivamo tortu.

13. Oblikovanje i ukrašavanje torte:

a) izvadite tortu i obruč, okreće se i nanosi odogo i sa strane tanak sloj krema.

b) stavite je u okrugao pleh na tanjir i prelijte pripremljenom glazurom.

v) ostavite da se lepo ocedi višak, periodično sakupljate višak odozdo: markiranje 14 parčića:

g) stavite odozgo u redinu metalni obruč, nanesite ranomero zeleni badem, poređajte oko prstena i bademe i skiniteobruč:

d) napravite špricom 14 ruža od krema preko svakog parčeta torte, stavite preko svake ruže po 3 badema, da izgleda kao cve, jedan deo gleda ka centru, a druga dva - uglove parčeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Dobra čokoladna, kremasta, ukusna torta!
14.06.2022 18:13