Pečeni šaran

25/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4201
"Ne čekajte da dođe Nikoljdan da napravite aromatičnog i ukusnog pečenog šarana u rerni!"
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 271
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šarana od iznutrica i krljušti i rasporite ga po leđima. Ostavite u hladnoj vodi da se natopi. Ocedite i osušite. Posolite i ostavite ribu na hladnom da upije so.

U odgovarajuću posudu za pečenje stavite papir za pečenje, podmažite i stavite ribu sa kožom na dole. Iscedite limun i prelijte ribu. Začinite alevom paprikom i biberom, prelijte i sa malo maslinovog ulja.

Oko ribe nalijte vino i stavite da se peče u rerni dok ne bude gotovo.

Servirajte ribu celu, ukrasite je kriškama limuna, zelenim začinima, čeri paradajzom i maslinama i obavezno servirajte sa belim vinom! Nek vam je ukusno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti