Način pripreme
Počnite sa sirupom, pomešajte sve sastojke i kad provri, kuvajte 10 minuta i ostavite da se ohladi.
Rasporedite kore na dva paketa jedan preko drugog.
Uz pomoć tanke oklagije počnite da uvijate saralije od široke strane kora. Uz pomoć četke namažite prvu koru rastopljenim maslacem, pospite orasima i uvijte oklagijom u ne mnogo stegnat rolat.
Namažitendrugu koru maslace, uvijte i nju preko prve. Rukama spojite dva kraja u rolat, klizajući ih ka sredini oklagije i sklonite saralije ponovo klizajući ih od jednog kraja oklgije. Tako uradite sa svim korama 2x2.
Poređajte oblikovane saralije u odgovarajući namazan pleh i odozgo ih namažite preostalim maslacem. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stpeni, dok ne dobiju boju po vašoj želji
Ispečenu baklavu isecite na manje komade i ostavite da se potpuno ohladi.
Hladnu baklavu ravnomerno prelijte hladnim sirupom uz pomoć kutlače.
Uvijte baklavu u aluminijumsku foliju i nako 12 sati je gotova za serviranje.