Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto od pečuraka

Rižoto od pečuraka

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Rižoto od pečuraka
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Sjajan predlog za posni obrok koji ne možete da odbijete"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • beli luk - 1 čen
  • luk - pola glavice
  • bujon - 600 ml, od pečuraka (može gotov u kocki ili skuvan prethodno od stabljika pečurki)
  • belo vino - 50 ml
  • pirinač - 220 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • parmezan - 100 g, rendani
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte dve kašike maslinovog ulja. Prethodno zapržite pečurke očišćene od stručaka i isečene na polumesece.

Stavite bujon da vri na veoma niskoj temperaturi. Zapržite u druge dve kašike maslinovog ulja luk i beli luk iseckan na sitno nekoliko minuta na umerenoj temperaturi.

Nakon što omekšaju dodajte pirinač i mešajte dok se ne zaprži i postane providan. Dodajte belo vino i mešajte dok ga ne upije pirinač.

Počnite da dodajete vreo bujon, kutlaču po kutlaču, dok akon svake mešate dok ga ne apsorbuje pirinač.

Na kraju dodajte zapržene pečurke i parmezan, promešajte dobro i servirajte rižoto vruć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: