Način pripreme
Oštrim nožem napravite nekoliko malih proreza na batacima i stavite unutra oljuštene čenove belog luka.
Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i pržite batake sa svih strana oko 10 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju.
U međuvremenu napravite marinadu tako što pomešate mes, soja sos, začine (korijander, đumbir i peršun), bujon i vodu. Sipajte marinadu u Multi Cooker ili Slow Cooker.
Začinite batake solju i biberom i stavite ih u marinadu. Kuvajte 6 sati na programu za sporo kuvanje.
Kad budu gotvi, sipajte sos iz kuvanja i kuvajte na vatri 30 minuta dok se ne redukuje, na umerenoj temperaturi. Stavite batake u pleh i pospite gustim sosom.
Pecite u rerni na 150 stepeni oko 15 minuta, periodično polivajte sosom da se karamelizuje glazura na batacima.
Prilikom serviranja pospite peršunom i mladim lukom po želji i pospite meso sosom od pečenja.