Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Sporo kuvani ćureći bataci sa glazurom od meda i soja sosa

Sporo kuvani ćureći bataci sa glazurom od meda i soja sosa

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Sporo kuvani ćureći bataci sa glazurom od meda i soja sosa
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
415 min.
Ukupno
430 min.
Porcije
2
"Lepe stvari traže vreme - najukusniji bataci takođe"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada, oko 500 g
  • đumbir - 1 supena kašia suv (može se koristiti i svež, po želji)
  • korijander - suv 1 supena kašika
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • voda - 350 ml
  • soja sos - 4 supene kašike
  • med - 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Oštrim nožem napravite nekoliko malih proreza na batacima i stavite unutra oljuštene čenove belog luka.

Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i pržite batake sa svih strana oko 10 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju.

U međuvremenu napravite marinadu tako što pomešate mes, soja sos, začine (korijander, đumbir i peršun), bujon i vodu. Sipajte marinadu u Multi Cooker ili Slow Cooker.

Začinite batake solju i biberom i stavite ih u marinadu. Kuvajte 6 sati na programu za sporo kuvanje.

Kad budu gotvi, sipajte sos iz kuvanja i kuvajte na vatri 30 minuta dok se ne redukuje, na umerenoj temperaturi. Stavite batake u pleh i pospite gustim sosom.

Pecite u rerni na 150 stepeni oko 15 minuta, periodično polivajte sosom da se karamelizuje glazura na batacima.

Prilikom serviranja pospite peršunom i mladim lukom po želji i pospite meso sosom od pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: