Ukusna čorba od pasulja na seoski način

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
27/08/2017
"Još ne možemo da otkrijemo tajnu ukusnih seoskih jela i dok se to ne desi jednostavno ćemo uživati!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 116
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, suv, beli
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • pardajz - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - sveža
  • univerzalni začin - 1 kašika, za pasulj
* merne jedinice

Način pripreme

Natopi se pasulj uveče u hladnoj vodi. Ujutru se procedi, sipa se u šerpu i prelije se hladnom vodom i kuva se na tihoj vatri 30 minuta.

Dodaje se sitno iseckana glavica luka, šaragrepa, oljuštena i isečena na parčiće, paprika - takođe isečena na parčiće, paradajz - narendan na rende. Dodaje se ulje, so, aleva paprika i ostavlja se da se kuva dok ne bude gotovo.

Kada je gotovo dodaju se isečeni listovi sveže nane i kašika začina za pasulj.

Ukusnu seosku gozbu serviramo sa sezonskom salatom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar