bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Posne mekike

Posne mekike

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Posne mekike
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 8
29/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Znači, čim su mekike posne, možemo da uzmemo bar 3 ... ili 4 ... ili sve"

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 šolja
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 2 šolje, topla
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte toplu vodu i kvasac, šećer i malo brašna i izmešajte rukom da se kvasac rastvori. Ostavite 20 minuta da se aktivira.

Dodajte so i postepeno dodajte brašno. Umesite srednje tvrdo testo, koje pokrijte krpom i ostavite da naraste oko 1 sat.

Od smese nauljenom rukom kidajte loptice i oblikujte ih rukom u kore. Pržite mekike u vrelom ulju dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: