Posne mekike

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
29/08/2017
"Znači, čim su mekike posne, možemo da uzmemo bar 3 ... ili 4 ... ili sve "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 388
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 šolja
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 2 šolje, topla
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte toplu vodu i kvasac, šećer i malo brašna i izmešajte rukom da se kvasac rastvori. Ostavite 20 minuta da se aktivira.

Dodajte so i postepeno dodajte brašno. Umesite srednje tvrdo testo, koje pokrijte krpom i ostavite da naraste oko 1 sat.

Od smese nauljenom rukom kidajte loptice i oblikujte ih rukom u kore. Pržite mekike u vrelom ulju dok ne porumene.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar