Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani u kalupu za tortu

Rolat Stefani u kalupu za tortu

Rolat Stefani u kalupu za tortu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
9
"Potraga za tortom koja se servira sa pivom završila se uspešno! Predstavljamo vam tortu rolat Stefani"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1, 5 kg, mešano
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • Za nadev
  • jaja - 8 komada, kuvana
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • Za odozgo
  • kačkavalj - 50 g
  • šargarepa - 100 g, bebi
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na veoma sitno i dodajte ga u mleveno meso. Stavite jaje, so, biber i zamesite mleveno meso. Ostavite ga da odstoji 30 minuta. U kalup za tortu rasporedite polovinu mlevenog mesa.

Poređajte kuvana jaja isečena na pola ili na parčiće. Popunite prazna mesta kiselim krastavčićima isečenim na sitno.

Prekrijte preostalim mlevenim mesom i blago pritisnite. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite, narendajte kačkavalj i poređajte šaragarepe.

Smanjite rernu na 180 stepeni i vratite jelo na još 15 minuta. Čim se kalup blago ohladi oslobodite meso iz njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: