Način pripreme
Ugrevamo vodu u mikrotalasnoj. Treba da bude mlaka. Stavljamo šećer, mešamo da se rastopi i dodajemo kvasac. Mešamo dok se i kvasac ne rastopi.
Prosevamo brašno, posipamo solju i mlevenom nanom. Dobro promešamo kašikom. Pravimo udubljenje, sipamo ulje i pažljivo počinjemo da mešamo kašikom i sipamo u porcijama vodu sa kvascem.
Zamesimo testo koje se ne lepi.
Ostavljamo da nadođe, treba da se udvostruči. Da bi brže narasla, stavljamo u rernu na 60-70 stepeni. Dok nadolazi u čašu stavljamo kurkumu i ulje, dobro promešamo. To je smesa koju ćemo koristiti umesto žumanca.
Kad nadođe testo premesimo ga i pravimo oblike. Testo podelimo na sedam loptica. Šest loptica pravimo, tako što iz razvučemo tukama, treba da se dobije duguljasta nit. Vežemo ih u čvor i ređamo u namazan i brašnom posut pleh, koji smo prethodno pripremili. Ja sam koristila vatrostalnu činiju.
Sedmu loptu stavljamo u sredinu između čvorova. Ostavljamo da nadođe i da poveća obim na pola. Smesu od kurkume i ulja četkom namažemo preko pogače. Posipamo mešavinom semenki. Pečemo u ne mnogo jakoj rerni naa 170 stepeni dok ne bude gotovo, oko 40 minuta. Pre nego što se izlomi treba da se ohladi.