Škotska jaja u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Škotska jaja u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 5
02/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Jedan klasični predlog iz škotske kuhinje, koji će vam se sigurno dopasti!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada, tvrdo kuvana
  • mleveno meso - 500 g, teletina
  • beli luk - 2 čena, izgnječena
  • peršun - 2 kašike, sitno iseckan
  • mladi luk - 2 struka, sitno iseckan
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • brašno - 4 kašike
  • jaja - 1 komad, umućeno
  • prezle - 1 šolja
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte mleveno meso sa izgnječenim belim lukom, sitno naseckanim mladim lukom, peršunom, kuminom i biberom. Smesu dobro umesite i podelite je na 8 delova.

Mokrim rukama, svaki deo spljeskajte, u sredinu stavite oljušteno kuvano jaje i umotajte ga u mleveno meso.

Loptu dobro formirajte da bude jednak sloj mesa sa svih strana. Svaku loptu uvaljajte u brašno, nakon toga u umućeno jaje i na kraju u prezle.

Poređajte gotova jaja u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite sa malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: