Lenja jaja u rerni

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Lenja jaja u rerni
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Rečeno je Nateraj lenjog da radi, a on će te naučiti kako. Pokazalo se da se ovo pravilo može primeniti i u kuhinji. Šta mislite, ko je izmislio mašinu za pranje sudova i lenja jaja u rerni?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • paprike - oko 300 g, pečene
  • sir - oko 100 g
  • maslac - 40 - 50 g (može i ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike isecite na tračice i ocedite ih dobro. Propržite sa masacem u tiganju dok voda ne ispari.

U malu tavu prebacite papriku i rasporedite je po dnu.

Preko izmrvite sir i na kraju razbijte jaja, tako da prekriju paprike i sir.

Pecite u jako zagrejanoj rerni dok se jaja ne ispeku. Ako volite rovita, onda ih izvadite ranije.

Možete ih poslužiti kao originalni garnir uz neki roštilj - na primer uz kobasice ili kao samostalno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: