Pica Klasiko

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
256
03/09/2017
"Neverovatno - pica od samo nekoliko sastojaka, bogata ukusima koji prosto eksplodiraju u ustima "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano478
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi rastvorite kvasac i med. Ostavite smesu na nekoliko minuta.

U međuvremenu, prosejte brašno i so. Umesite meko testo od brašna, kvasca i maslinovog ulja. Ostavite testo da naraste oko pola sata.

Premažite pleh ili tepsiju maslinovim uljem i razvucite testo. Testo premažite paradajz sosom. Poređajte odozgo pršutu i mocarelu, nasečenu na tanke kolutove.

Pecite u jako zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne bude gotovo. Kada izvadite picu, ukrasite je listovima svežeg bosiljka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar