Jagnjetina sa tikvicama, pirinčem i šargarepama u rerni
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pirinač u Rerni»Jagnjetina sa tikvicama, pirinčem i šargarepama u rerni

Jagnjetina sa tikvicama, pirinčem i šargarepama u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjetina sa tikvicama, pirinčem i šargarepama u rerni
Fotografije: Zoritsa
1 / 3
05/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno125 min.
Porcije8
"Šarena, aromatična i veoma ukusna jagnjetina - radost za oči i stomak"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se očisti od kožice i iseče na porcije. Stavi se u ekspres lonac u blago posoljenu vodu, tek toliko da je dobro preklrije, dodaje se ruzmarin i kuva se oko 40-50 minuta. Meso se izvadi u posudu za pečenje, a bujon se procedi i sačuva.

Luk, tikvice i šargarepa se oljušte, očiste i iseku na kocke (kao za musaku). Prebace se u posudu kod mesa. Pirinač se opere i procedi od vode i sipa u posudu.

Dodaje se 5 šolja vrelog bujona, začini (so po ukusu, biber, kurkuma, i nana), sve se mnogo dobro promeša, izravna se kašikom, na kraju se raspoređuje maslac, preliva se uljem i peče se u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena na 180 stepeni.

S vremena na vreme se meša kašikom i ponovo se ravna. Beli luk se oljušti, iseče na sitno, peršun se takođe usitni i pomeša s konzervisanim paradajzom.

Nakon što je jelo skoro gotovo, posuda se izvadi, pospe se smesom od paradajza i vraća se u rernu na oko 10 minuta. Jelo se servira vruće, dekorisano krugovima svežeg luka i celim ili na četvrtine isečenim čeri paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: